Thursday, December 30, 2010

A special entry for someone special :)

Assalamualaikum..



Tetibe teringin.... nak cerita pasal seseorang.
someone special~ sangat !!! ^___^
my soul, my jiwa, my raga, my bakul, the epal of my eye gitu
ewah ewahh.. kau special sungguh.
jup2 sebelum tu nak describe sikit pasal erti sahabat.




Sahabat tak sama makna dengan kawan
kita ada raaamaaiii kawan. tapi~ sahabat ialah someone yang paham frequency kita
tak kire lah korang tukar hitz.fm ke.. hot fm ke.. zasss2 kita tetap cari frequency yang kita suka
Kita mesti cari frequency yang ikut mood kite :) 
tapi sahabat ni frequency yang kita tak payah susah2 nak putar tekan button 86.blabla tettt dia tukar sendiri cewah auto gitu
ibarat irama dan lagu~ kita mane bole pisah..
ewaahh philosophy ape kau cipta ni?
tapi betul beb, sahabat ni tak pernah melepaskan tangan kita
di saat kita naik, atau jatuh. gembira atau sedih
someone yang paham kita sangat2.
eventho macam nak rak kita blakon depan dia, kalah lisa surihani tuhh
ecece~ dia tetap ada kat sebelah kita sambil buat muka blurr dan mulut herot bengot
"kau buat lawak bodoh apa ni? dah2 tak payah nak blakon bajet bole face dengan tabah mengharungi sume masalah kau tu. hah cepat cerita apa masalah kau"





walaweyh.. ubat ape kau makan haa?? keh3 itu laa dia sahabat yang cik cip-cip maksud kan tu..
presenting!!! dudududududu (bunyi gendang dan jae joong ku syg senyum2 di sebelah) XD



SITI HAJAR BINTI YUMI !!!



Name: Siti Hajar binti Yumi 
Stay: Muar, Johor
Age: Tettttt
D.O.B : 7 Ogos 19** 
Now Study in: Kolej Shahputra, Kuantan
Course intake: MLT (Medical Lab Technology) 
Goin to be: Doctor !!! insyaAllah~ (pray 4 her :)
Character: Seorang yang sangat kuat, namun hati nya amat sensitif. Kuat study, meletakkan harapan yang tinggi pada parents nya. Her parents is her motivator. Menyemai impian untuk sambung degree di UM jugak!! yezza~~ dan berhasrat untuk menjadi seorang doktor yang berjaya. Sangat attractive dan diminati oleh ramai lelaki. Damn hotter than me.. :( HAHA oke jelus2. but im happy 4 u :) Sangat penyayang. Adakala nya cepat down kerana orang sekeliling. Namun, dia ape der hal nak amek pusing pasal orang kalau org tak pikir kan kite.. dowh COOL habis !! ^____^


 heh kte tawu, kte tawu.. mesti awak bangge hidung kembang kempis.. amek bantal tutup muke separuh sambil bace entry ni tersipu-sipu tak malu kaaannn. HAHA




eyh kejup2 nak nyanyi lagu cuppycake yang comey lote tu


u're my Honeybunch, Sugarplum


Pumpy-umpy-umpkin, You're my Sweetie Pie
You're my Cuppycake, Gumdrop
Snoogums-Boogums, You're the Apple of my Eye
And I love you so and I want you to know
That I'll always be right here
And I love to sing sweet songs to you
Because you are so dear ~ 




okie nak reflash balik memori saya dengan awak.
tak best lah kalau tak letak memori kenangan silam ye dak~
first time saya start kenal awak, masa matrikulasi kedah, sem 2 ehem around bulan Ogos :)
time tu awak duduk dekat saya sambil bace paper. time tu saya duk pkiq "amboih minah sorang ni rajin sungguh bace surat khabar, sampai orang kat sebelah pun hang tak tegoq.." kikiki jangan maraa kita honest ni 
Time tu la kite a.k.a I, ehem diulang suara.. saya menegur minah surat khabar ni. *oke x ingat la cakap ape* 
start dari tu la kita pun jadi mesra alam. boleh tegur2~





Malam pun menjelma. ecewahh time tu semua budak matrikulasi busy sakan nak siapkan tutorial esok punye kelas. biaser laa.. time matrik memang rajin hua3. eyh jangan bukak cerita time sekarang. shadap2!!
Tambah-tambah lagi subjek matematik. Hoi kau dah la lecturer dye garang nak mampus. 
Aku minat matematik pun macam buat sambal belacan. Menangis bagai nak rak kalau laa tak siap satu hal, tak pasal-pasal kene panggil buat solution kat depan kelas.. aaaa T____T 
ok sumpah aku takot subjek math kat matrik. Jangan cakap tutorial, kuliah pun sebijik ! Lecterer kalau kasi tunjuk ajar diam2 lepas tu anak murid angguk2 takpe. Ni tak ok, SHARP 8.00am siapa yang masuk lambat memang kau, kene halau ! =____= ade time tu lecterer tu kejar budak tu. haihhh aku nak mereka cerita buat ape.. T____T sumpah aku set jam hari-hari kene bangun 6.30am terus tak tidur-tidur lepas solat subuh. HAHA penangan Mr. Chow T____T   toce, toce, memang jadi manusia beguna aku sekarang


Eyh lupe pulak hehe sori jar, kenangan kita kaan. kenangan Mr. Chow
sebab matematik jugak laa kita rapat kaannn :) hehe 
Aku kira bole laaa.. bab2 matematik ni. Cukup-cukup makan je pun. Part tu bole la ajar orang sikit-sikit.
Tapi part meghafal, part bio =____________=   





Bendera putih angkat mali ! :( huwaaa FAIL r ! 
Tapi, kawan aku anak Pak Cik Yumi teror wa cakap lu.. Solute lah kat kau ! miahaha
So, sampai je part tutorial bio. shuuuuu~ aku terbang ke bilik rumet gelap aku
jeng jeng jeng~~~ ouh dinda, minta tolong ajarkan kekanda~~ ? *____*

Ouh bilik dye, HEAVEN~~~ hahaha 


Sebab nye, tiap kali aku datang, konpem layanan 1st Class beb !! Superb !! ^___^ 
Da la dapat cikgu free, air teh sedap free, biskut free, lolipop free, ape lagi ape lagi.. mintak mintak HAHA
katil sebelah katil dia memang kosong, haa katil tu, Aku yang punyer !! miahaha :D 
nak baring, nak melompat, nak teguling-guling kitorang rapat kan katil, baring same-same, 
kangkang luas-luas (eyh kau pikir lain!!) depa tangan besar-besar.. GOSIP HANGAT !!! haha
suke suke suke :) 



Aku selalu la datang jumpe dia, yelaa.. dia segan dengan rumet aku.. aku ni jenis tebal muke, tak segan-segan
hehe tambah-tambah lagi bilik aku tu jenis yang jarang sapu. kalau aku tak angkat penyapu, alamat hidup la kau serup udara bersih tuuu.. keh3  XD (guys, sila rijek awal-awal gadis sebegini, nak cari isteri, cari yang selalu pegang penyapu macam i yee. keh keh keh ) 


Satu lagi, bilik hajar serba lengkap, segala jenis reference dia ade. peehhh budak rajin la kate kan.. 
patot la teror bio. ok sentap aku -____- 



Emm.. kitorang memang rapat. Sharing all together ourselves stuff watsoeva. 
So means barang dia, barang aku. barang aku, barang dia. hehe 
kadang-kadang kitorang suka beli kasot sama jenis. 
Memang hot stuff r time matrik dulu. keh3 
Aku jenis tak reti duduk diam petang-petang sebab aku suke riadah
beb, mane cool teperaapppp je dalam bilik 24/7 . Anak dara jenis ape tu? kuar r cuci mate 
So kire setiap petang aku,hajar,ngan rumet aku lagi sorang sume ber-cycling~~ *____*
Hari ahad, chow outing ke pasar Changloon. Ewah aku part shoping tu yang aku lemah tu
haihh dan dan part membeli belah barang murah kat pasar -____- senang licin. Murahhh sape tak suke murah
heheh so Hajar ku sayang ni la yang control hilang lesap duit aku sebelum menjadi-jadi. tenks beb, aku memang suke beli macam2 kaann. lepas tu tak habis kaann. lepas tu kasi orang kaann. ha suke la kau. 
HAHA
Alaahhh ape de hal. makanan je pun. makan ramai-ramai baru syiiokkkk !! ^0^ whoott whooottt



Ape lagi yang best pasal sahabat aku yang tesayang ni.. 
dia tak akan sesekali biar kan aku kesedihan sorang-sorang
nanti, dia laa tukang pujuk, tukang mara, tukang tengking aku.. hehe 
walaupun care kau ganas, tapi bagi aku CUTE arhh ! miahaha kalau aku laki mesti kau cair kaann HAHA
Sat lagi aku nangis-nangis terus telelap sebelah dia.. :) bangun pagi jee tengok everything goes well.
thanks beb. I will always be your crying shoulder too.. 
Dia pun tak pernah berkisah, berkira dengan aku. Kira aku dapat, kau pun mesti dapat :) fair kaann 



Time ujian, lagi menyerlah sifat sahabat tu.
Kalau time exam, hoii kau jangan cakap. Tibe-tibe semua orang betukar wajah, betukar perangai
Kalau selama ni sharing is caring, Gaahhh time ni No more laa beb. 
Aku study, kau jangan kacau. dok laahh jauh-jauh. kalau bole, sume nak defeat each other. 
Sorang-sorang buat muka innocent, konon tak bace banyak laa.. telinga kuncup tiba-tiba jadi luas besar ya rabbi. sume benda nak stalk, orang tu dah habis bace setakat mane, aku kene lebih !! 
Ceit ! bullshit sume tu.. kaki hipkrit sorang-sorang. T____T nangis


Kalau hajar tak, weyh.. "kau dah bace setakat mana?? apesal lembab je ni.. hish mari sini aku ajar kau!!"
walaweyhh... kau angle dari pelusuk mana?? *___* (mate besinar-sinar) 
Support each other, Not Fight each other.. psssttttuhugjhfnud*$#!!!!! 




^___^ SEE SEE.. ni baru mananya SAHABAT sejati, sehidup semati


Tenks yunk, u show me lights that will never turned off.. Biar kita susah same-same, hepi same-same.. k! 
Kawan sampai mati taw ! Sampai aku ada anak pun, kau pun Ibu nye.. cewaahhh :) 
Tapi suami aku, suami aku laa.. Hehehe gurau2 !!


Kenangan kita yang tidak dapat aku lupakan SAMPAI BILA-BILA:







I wont forget the moment of us ! Kita mesti-mesti tabah harungi hidup ! Walaupun kita duduk jauh, tapi tapi hati kita dekat kaannn.. :') 


XOXO

p/s: sori laa lambat update. Seminggu aku pikir taw :') nak tulis ape. hihi Saaayang awak ketat2!! Kita tulis ni ikhlas dari hati kita taw.. bole rase tak? rase tak? hee~ *malu-malu burung

2 comments:

Siti Hajar said...

hoi hoi hoi...
sudah ade entry mengenai saye yea nampaknye...uuwahhh..terharu bebeh..nih law dok sengsorang musti punye feel telebey beb...kehkehkeh...kite syang awk ketat2 xmao lepas kemane saje yea...leniu saynag..mmmuaaaaahhhh....
thanks yea awk..awk aktifkan menulis....t reramai jadi follower awk n awk pon tros dapat duet mashuk2...kite syng awk taw..rindu awk beb~~~

Cik cip-cip said...

hehehe teharu ke? hik3 macehh maceh kerana teharu~~ da lama daa tulis entry ni sbenarnye.. tp tp nak rasa nk tambah lagi nk tambah lg.. hehe tu yg extend :( shooriii~~ saaayanngg awak sangat2 jugakkk awak la kawan yang tak pernah berpura-pura dengan sy, :') kte harap kte kawan smapai mati taw!!